tiistai 22. tammikuuta 2019

Alkutekstit

Rakkaat lukijat. Kyllä, te molemmat, tarkoitan juuri teitä. Tässä se nyt on. Minun blogini ensimmäinen postaus. Hip hei.

Ennen kuin kumpikaan ehtii kysyä, mitä vanitarium tarkoittaa; se on allekirjoittaneen itsekeksimä hybridi latinan sanoista vanitus, turhuus ja sanitarium, parantola. Eli vapaasti ajateltuna tämä sivusto on paikka jossa kaikki turhuudet voivat hyvin, taikka ainakin ovat kuntoutumassa. Kirjoittaneen lähetteellä tänne silloin tällöin tulee joitakin uusia tahi vanhempia turhuuksia hieman lepäämään ja saamaan vertaistukea. Tai ehkä ne vain kirjoittautuvat sisään ja sitten jättäytyvät omiin oloihinsa muiden osallistuessa päivähuoneessa osallistavaan taidepainotteiseen toimintaterapiaan. Se niille suotakoon, kaikki eivät tykkää märkää märälle -menetelmästä, jolla se akvarellikurssi aina aloitetaan, ja hiilipiirrustuksista kynsinauhoihin pinttyvästä mustasta, puhumattakaan pilatekseen pohjautuvasta rytmikkäästä päiväkahvin jälkeisestä verryttelytuokiosta. Vaikka verrryttelyhousut ovatkin nykyään ihan cool.

Turhuuksilla puolestaan tarkoitetaan tässä kaikkia niitä asioita ja ajatuksia, joita ei ole pakko ajatella, mutta joita sittenkin on ihan kiva ajatella, ja joita etenkin tulee ajateltua silloin juuri kun pitäisi ajatella niitä ajatuksia joita olisi pikimmiten ajateltava. Esmes että olikos meillä vielä hiivaa, jaa mutta onko se vegaanista ensinkään, voiko siitä nyt tehdä niitä pikapullia sille veljenpojalle, joka on tulossa päivittämään älytelkkaria, kun sen tyttöystävä on tiemmä vegaani eikä syö lihaa. Taitaa olla parempi pelata varman päälle ja kirjoittaa ostoslistaan vihiksiä.

Tämän blogin käyttötarkoitusta taasen ei ole niin tarkkaan mietitty. Ehkä tätä voi lukea silloin kun ei jaksa heti katsoa enempää hydraulic press -videoita YouTubesta mutta ei ihan viitti vielä mennä maate tai suihkuun tai kauppaan (maitoa 2 rasvatonta, 1 kevyt, vihiksiä), tai sitten voi mennä keittämään kahvit ja lukea tätä sitten sen jälkeen, kahvin kanssa.

Ensi kerralla voin vaikka laittaa jonkun kuvan tänne kun hoksaan mistä sen saa. Jättäkää kommenttia, haluatteko sen pystyyn vai vaakaan, omasta mielestä vaakapäin olevat on jotenkin esteettisempiä, mutta sitten taas pysty- olevat sopii kivasti kännykän näytölle, ilman että pitää vipsaista ranne kallelleen. Voin vaikka myös kirjoittaa hemuleista.















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti